fbpx

Misbrugsbehandling i København

Misbrugsbehandling København

Misbrugsbehandling

 

Søger du en psykoterapeut til misbrugsbehandling?

Hvis du eller en pårørende har et misbrug, er misbrugsbehandling vejen ud. Unge mennesker i dag vokser op i en tid med nærmest uendelige muligheder, og næsten ligeså mange fristelser. Vi lever i en nul-fejls kultur, hvor vores evner og færdigheder bliver testet lige fra 1. klasse. Igennem sociale medier bliver dit barn bombarderet med indtryk og billeder om ” hvordan man skal se ud ” og måder at skulle være på. De krav verden stiller til dit barn i dag, er større end de nogensinde har været før, og med alle de muligheder, er der kun en at bebrejde, hvis man vælger forkert – sig selv.

Det er bestemt ikke svært at føle sig forkert og utilstrækkelig nu til dags, og mange unge mennesker bliver simpelthen overvældet af tempoet, kravene og de mange muligheder, når de står på tærsklen til voksenlivet. Uddannelse, venner, bolig, kærester, arbejde, udseende osv. skal alle være perfekte og leve op til en standard som tiden, samfundet og kulturen dikterer.

Antallet af unge der lider af depression, angst, afhængighed & misbrug, adhd, selvskade og spiseforstyrrelser er kraftigt stigende år efter år. Jeg tror på, at det øjede antal af disse diagnoser, blandt andet skyldes, at de unge føler sig overvældet af krav og muligheder i en grænseløs tid.

For nogle unge bliver det så overvældende og stressfyldt, at de begynder at kigge sig om efter andre muligheder. Her kan fristelsernes univers blive skæbnesvanger, idet fristelser tilbyder en tiltrængt pause, fra den indre smerte, stress og uro, der er forbundet med det ansvarsfulde og overvældende voksenliv.

Fristelserne er mange og kan komme til udtryk på meget forskellig vis. For nogle bliver ”study-drugs” svaret på, hvordan de håndterer et krævende studie. For andre kan det, at fokusere på egen krop og udseende, få et overdrevent og usundt fokus.

Løb og træning er blevet ”meget populært” som misbrug de sidste 10 år, og vi har nu diagnosen Ortoreksi til, at beskrive fænomenet.

Det at feste og være påvirket med vennerne, kan vokse i betydning og omfang, og fest i weekenden kan udvikle sig til fest 3-4 dage om ugen eller mere. De rusmidler som bliver benyttet, vokser måske også i omfang, og pludselig er et forbrug blevet til et storforbrug eller et decideret misbrug.

Det samme eskalerende mønster gælder også i andre sammenhænge, og således er selvskade, spiseforstyrrelser, kriminalitet, afhængighed af spil, smartphones, stoffer og alkohol, alle selvdestruktive aktiviteter, som på uheldig vis, tilbyder et midlertidigt frirum fra følelser af utilstrækkelighed, overvældelse og forkerthed.

Afhængighed og misbrug er en kompleks størrelse, med biologiske, psykologiske og sociale komponeneter, men i sin essens betragter jeg det som:

” en metode til at undgå at mærke ”

Sidder du som forælder og har en bekymring for dit barns trivsel, så kender du måske til den afmagt og frustration, der ofte hører med til det.

Forældre kan ikke bare slukke for deres bekymring, fordi de elsker deres børn, men bekymring er ikke et særlig godt udgangspunkt, for en ligeværdig og tillidsfuld samtale, og netop derfor er forældre sjælendt de bedste til, at hjælpe deres egne børn.

I min terapi skaber jeg et rum, hvor dit barn bliver mødt i øjenhøjde og taget alvorligt, uden at blive dømt eller vurderet. Der er en naturlig magtforskydning imellem forældre og deres børn, og når unge mærker bekymringen fra mor eller far, forstærker det denne asymmetri. Det bidrager som regel til, at unge sjælendt føler lyst til at lukke op, og tale helt ærligt om personlige problemer med deres forældre.

I rolige omgivelser og med en tryg ramme, lukker mit terapeutiske rum op for en ligeværdig samtale, hvor dit barn kan blive motiveret til at kigge på sig selv, og begynde at tage ansvar for sit eget liv og trivsel.

Gennem min uddannelse og arbejde indenfor psykoterapi, socialpsykiatri og misbrugsbehandling, har jeg skabt en terapeutisk stil som er både effektiv og unik.

Med kombinationen af metode og teori, erfaring fra mit arbejde med unge i socialpsykiatrien og min egen levede erfaring med, at komme ud af et misbrug og finde vejen tilbage til livet, har jeg udviklet en terapi-form som har hjulpet mange med, at komme ud af et selvdestruktivt misbrug og genfinde livsglæden.

Kontakt mig

Kontakt mig for at høre nærmere om den misbrugsbehandling, jeg tilbyder.